MKB HR SERVICE

Inmiddels is het in Nederland zo geregeld dat er vanaf de eerste werknemer een aantal personele zaken moeten worden geregeld. Dat is misschien niet de leukste klus, maar het moet wel. En het is ook goed om dat te doen. Want we hebben het over prettig werken, veilig werken, duidelijkheid, verantwoordelijkheid en goede zorg.

Alles bij elkaar gaat het om de omstandigheden waarin wordt gewerkt, de harde en de zachte kant.  Heel formeel, maar ook overal tussendoor.

  • Van een correcte arbeidsovereenkomst tot een arbodienst en de RI&E.
  • Van op zoek naar een nieuwe collega tot afscheid nemen van een collega.
  • Van stageplek tot seniorenverlof.
  • Van functieomschrijving tot verzuimbegeleiding.

Om het overzichtelijk te houden verdeel ik het totale pakket van personeelsmanagement in drie pijlers.

  • Personeelsadminstratie: de systemen die worden gebruikt, intern en extern voor het volgen van veranderingen in iedere levensfase, van een loonsverhoging tot aan de uitdiensttreding.

  • Personeelsontwikkeling: de route van een goede start naar groei en ontwikkeling van zowel het individu als het bedrijf. Wat kan, wat moet en wat wil iedereen? Hieronder hoort ook goede vacatureteksten, goede functiebeschrijvingen, een goede verhouding tussen salarissen en groeiwensen. Zet daarbij jaarlijks een goed gesprek en we komen al snel bij de formule voor een groeiend bedrijf. Letterlijk en figuurlijk.

  • Personeelszorg: kleine en grote zorgen, we willen niet dat het tot verzuim leidt. Maar als het toch gebeurt, is het goed dat het wordt gecoördineerd en begeleidt. Met beleid en goede afspraken en vooral het “wat kun je nog wel” werkmodel. Zelf de regie houden, zowel voor werkgever als werknemer, is heel belangrijk. Daarom ben ik het schakelbord tussen de partijen en vertaal alle stappen naar wat kan, mag en moet.

In alle onderdelen zit veel werk en veel risico op miscommunicatie als de basis er niet of onvoldoende staat. Voor nog jonge bedrijven is het enorm lastig om tot een werkbaar pakket te komen. U wilt niet te veel regelen, maar wel genoeg. Niet te veel kaderen, maar wel verantwoordelijkheden helder hebben. Absoluut investeren in personeel, maar wel met een plan eronder.

Benieuwd naar hoe HR service voor uw bedrijf kan helpen?
Een kennismaking en eerste verkenning geeft al veel inzicht.

Kennismaking inplannen

MKB HR
menu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram